Velkommen indenfor

Trygge rammer for voksne med erhvervet hjerneskade og deres pårørende

Midt i det smukke vestsjælland ligger Lundebo. Et specialtilbud i Dianalund for voksne med erhvervet hjerneskade certificeret efter nationale og internationale standarder.
på Lundebo er der højt til loftet – både ude og inde. Her er der plads og rummelighed til at være den man er – og få netop den hjælp der skal til, for at man kan komme godt videre med livet. Uanset om det er i botilbud på Lundebo eller i eget hjem med støtte.
For at sikre det bedste grundlag for dette, er de daglige omgivelser af stor vigtighed. Derfor har man netop færdiggjort opførelsen af fire nye afdelinger med 50 boliger – samt otte særligt skærmede boliger – som ikke blot skal give beboerne bedre plads, men også mulighed for fred og ro. Blandt andet i vores hyggelige atriumgårde med petanque, balancebane og sansehave.
Det er vores mission at tilbyde alle beboere en hverdag, der er så tæt på det normale som muligt. En hverdag præget af tryghed og nærvær, og hvor den enkelte beboer får den støtte og de muligheder, der skal til for at få en meningsfyldt tilværelse. Derfor er beskæftigelse en vigtig del af hverdagen på Lundebo. Nogle arbejder på Lundebo eller ude i byen på beskyttet værksted, mens andre fortrinsvis beskæftiger sig med mere daglige gøremål og deltager i nogle af de mange tilbud i vores rehabiliterings-, trænings- og rådgivningsafdeling.
Lundebo er et af de mest specialiserede og erfarne tilbud indenfor erhvervet hjerneskade kombineret med psykisk lidelse på Sjælland, med 160 medarbejdere indenfor alle relevante faggrupper – heraf udgør 22 af disse ansættelser på særlige vilkår, som er med til sikre den rummelighed, der kendetegner Lundebo og som gør hverdagen på Lundebo betydningsfuld.

Det gælder om at føle sig hjemme. Vores nyopførte boliger skaber den perfekte ramme om at bo på Lundebo.

Lejlighederne er på 75 kvm (brutto) fordelt på to værelser, tekøkken, eget bad og toilet samt et depot rum med god plads til opbevaring af eks. elscooter m.m. En fleksibel ruminddeling gør det desuden muligt at ændre størrelsen på soveværelset og dermed sikre adgang til f.eks. kørestol, og dermed tilpasse lejligheden til den enkelte beboer. Alle lej- ligheder har egen indgang samt en lille hyggelig have med terrasse og nyopsatte markiser.

På Lundebo har pårørende mulighed for at overnatte i vores hyggelige gæstelejlighed som består af et stort møbleret opholdsværelse med sofa, seng og et stort klædeskab. Lejligheden har også et lille tekøkken med spiseplads samt eget badeværelse. Gæstelejligheden kan også benyttes til mindre arrangementer som fødselsdage.

Hvis man som pårørende ønsker at benytte gæstelejligheden, kan afdelingslederen kontaktes.

Såvel beboere som pårørende har stor indflydelse på livet på Lundebo.

Dette foregår bl.a. på 

Beboermødet.
Den første onsdag i hver måned, mødes beboerne og personalet, hvor personalet orienterer beboerne om eventuelle ændringer, der får betydning for dem. Eksempelvis om budgettet. Herudover drøftes de kommende aktiviteter, ligesom aktiviteter, der har været afholdt evalueres.

På beboermødet har beboerne også mulighed for at komme med forslag til, hvad de ønsker fremover, såsom hvis de gerne vil holde diskotek, ud at sejle, i Tivoli eller være med til at bestemme menuen til en af de kommende fester.

Handleplanen drøftes med beboerens sagsbehandler ved et statusmøde en gang om året.
Ind imellem disse møder, samles teamet omkring beboeren for at drøfte den pædagogiske del af handleplanen og justere den. 
I den pædagogiske del af handleplanen skrives mere deltaljeret, hvilke delmål der arbejdes med, for at beboeren kan nå sit endelige mål.

Beboerne trænes i at løse opgaverne, så disse bliver mere overskuelige.

Vores pleje og omsorg tager udgangspunkt i neuropædagogikken, og vi gør meget ud af, at alle medarbejdere modtager megen og relevant efteruddannelse.
Flere af beboerne har dobbeltdiagnoser. Enten fordi de har fået en psykiatrisk diagnose som følge af hjerneskaden, eller fordi de har fået en hjerneskade, som følge af den medicin, de får for deres psykiatriske diagnoser.
Netop fordi beboernes situation er så kompleks, er det vigtigt, at vores medarbejdere er specialuddannet til at tackle beboere med ovennævnte udfordringer.
Neuropædagogik består ikke af særlige metoder eller værktøjer, men er en særlig måde at tænke på.

Vi fokuserer på helheden omkring beboeren, så alle aspekter af beboerens dagligdag hænger sammen. Vi tager udgangspunkt i det, beboeren ikke kan, for her har vedkommende brug for hjælp samtidig med, at vi bruger de ressourcer beboeren har. Har beboeren en anderledes adfærd, tolker vi på, om det er noget omkring denne, som ikke fungerer, derefter prøver vi at ændre strategier

Øvrige tilbud
Nogle af vores medarbejdere er uddannet til at give NADA-behandlinger, som er akupunktur på 5 specifikke punkter. Især beboere med psykiatriske diagnoser har stor glæde af disse behandlinger, som ofte betyder, at vi kan reducere deres forbrug af medicin.
Vi tilbyder støttegrupper for de pårørende, som tit har haft en hård periode op til, at deres familiemedlem flyttede ind her.

Basishjælpemidler

 • Bano højdeindstillelige toiletter i bolig
 • Bano højdeindstillelige armlæn v/toiletter
 • Bruser med elever bar håndtag i bolig
 • Højdeindstillelig håndvask i egen bolig
 • Højdeindstillelige køkkenborde
 • Siddende personvægt 150 kg
 • Personvægt til loftlift 0-150 kg
 • Rumdækkende loftlift på badeværelse og stue
  - sejl ikke inkluderet
 • 1 transportkørestol på hver afdeling  
  til anvendelse ad hoc i mindre omfang

APV hjælpemidler

 • 4 el-badestole – 1 på hver afdeling
 • Badebåre
 • 3 stålifte
 • 2-3 gulvlifte
 • Lift up stol indtil 125 kg
 • Spilerdug
 • Drejeskive
 • Sara Stedy - stå- og forflytningshjælpemiddel
Hvem er vi

Ledelses teamet

Eva Sell - Centerleder

Charlotte Jensen - Afdelingsleder

Dog Trainer

Lone Broch - Afdelingsleder